Мисията на духовната наука в епохата на тоталитарния материализъм. Семинар с Михаил Пицхелаури.

null

Мили приятели,

Сдружение за валдорфска педагогика – Варна и Валдорфско училище „Проф. Николай Райнов” – София ви канят на едно живо събитие с вдъхновяващия и харизматичен Миша Пицхелаури, който е родом от Грузия, но живее и работи в Берлин.

Миша е консултант по възпитанието и образованието, лечебен педагог, художник, специалист по методология на мисленето, автор на книгата „Как да се научим на имагинативно мислене“ (на немски) и „Преходът от логично към имагинативно мислене“ (на руски).
Учи и работи в Института за социална терапия (Boden See) в продължение на 4 години, като учител в лечебно-педагогическо училище в продължение на 3 години, от 2010 г. е лечебен педагог в Свободно Валдорфско училище в Берлин.
Лектор в семинари по образованието в Германия, Русия и Грузия. Говорител на ежегодния конгрес за здраве на мъжете „Männerleben“ (Манхайм и Щутгарт).

В програмата:

Педагогически лекции

 1. Нормална педагогика, добра педагогика, валдорфска педагогика. Какво е общото и каква е разликата им (презентация, групови дискусии, практически упражнения).
 2. Основните задачи на началното училище (1-4 клас) и как всъщност е създаден човек. Относно силата на фантазията и безсилието на представите (презентация, групови дискусии, практически упражнения).
 3. Основните задачи на средното училище (5-8 клас) и как да се преодолеят проявите на мобинг и училищен тормоз. За това как да познаем природата (презентация, групови дискусии, практически упражнения).
 4. Основните задачи на гимназията (9-12 клас) и как да се преодолее депресията и слабоволието. Мисия на Гьотеанизма (презентация, групови дискусии, практически упражнения).
 5. Педагогическо разглеждане на децата (презентация и практически упражнения).

Общоантропософски лекции

 1. Малкият принц и гьотеанизмът в светлината на предизвикателствата на петата културна епоха (презентация и практически упражнения).
 2. Как да съживим мисленето. Основи на философията на свободата
  (презентация и практически упражнения).
 3. Урок и разглеждане на изкуството като път към себепознанието (доклад и практически упражнения. Моливи, пастели, хартия).
 4. Моята биография и моята съдба. Как да разберете себе си и какво да правите с това (презентация и практически упражнения).

Място и дата на провеждане:

Валдорфско училище „Проф. Николай Райнов” и детска градина „Валдорф“, София

от 21.05.2021 г. в 9:00 ч. до 25.05.2021 г. в 16:00 ч.

За да участвате, моля, свържете се с Радослава Ангелова по телефон, месинджър, скайп, уотсап и вайбър.

ФБ: https://www.facebook.com/radoslava.angelova.33

Тел.: 0878478638
Скайп – radi.angel