АНТРОПОСОФСКА ЛЕЧЕБНА ПЕДАГОГИКА – 3 ГОДИШНО ОБУЧЕНИЕ

Започва тригодишно обучение по Антропософска лечебна педагогика и социална терапия.
В обучението могат да участват Валдорфски педагози, педагози с различни профили, както и социални педагози, лекари, терапевти.
Обучението ще се провежда от Михаил Пицхелаури, лечебен педагог, който е родом от Грузия, но живее и работи в Берлин вече 20 години. Ще работи и екип, поканен от него, който включва работа по Антропософска медицина, Евритмия, Арт терапия и др.
Миша е консултант по възпитанието и образованието, лечебен педагог, художник, специалист по методология на мисленето, автор на книгата „Как да се научим на имагинативно мислене“ (на немски) и „Преходът от логично към имагинативно мислене“ (на руски).
Учи и работи в Института за социална терапия (Boden See) в продължение на 4 години, като учител в лечебно-педагогическо училище в продължение на 3 години, от 2010 г. е лечебен педагог в Свободно Валдорфско училище в Берлин.,
Лектор на семинари по образованието в Германия, Русия и Грузия. Говорител на ежегодния конгрес за здраве на мъжете „Männerleben“ (Манхайм и Щутгарт)
Много хора в България вече се срещнаха на живо с неговите дълбоки анализи на съвременната епоха, с неговите всеобхватни подходи към Валдорфския педагог и образование, с неговите изключителни знания по изкуство и най-вече с неговата личност, проникната от любов и разбиране към хората.
Какво е Антропософската лечебна педагогика?
Известният австрийски философ, педагог, мислител и учен – Рудолф Щайнер, основоположник на Валдорфската педагогика, разглежда възможността за разбиране на света и човешкото развитие, Антропософията, от позицията на нови възможности за работа с деца, което включва и начин на работа с така наречените специални деца, деца със специални потребности.
В общата атмосфера на човешко участие и грижи, на внимание към децата, тези деца се разглеждат от гледната точка на човешки същества със собствена индивидуална съдба и задачи в света.
Лечебната педагогика използва специални методи и учебни материали, а поставянето на задачи и ритъмът на уроците носят коригиращо и терапевтично послание, формирано въз основа на способностите и възможностите на всяко дете.
Терапевтичният ефект на труда и изкуството също има безценен ефект. В лечебната педагогика преподаването се основава на широкото използване на живопис, музика, евритмия, моделиране, поставяне на представления, печене, плетене и шиене, създаване на занаяти от камък, дърво и метал със собствените си ръце.
Модули 1 година:
8-11 октомври – Варна, център Хармония
10-13 декември – мястото ще бъде уточнено
11-14 февруари – мястото ще бъде уточнено
6-9 май – мястото ще бъде уточнено
Всяка година ще се провежда едноседмичен летен модул през юли.
Подробен план за обучението ще бъде съставен и обявен, местата на провеждане ще се уточнават модул за модул, вероятно е да се провежда в различни градове, зависи от възможностите на участниците.
По всички въпроси и записване, моля да се обръщате към Радослава Ангелова
телефон – 0878 478638
ел. поща – radi.angel@gmail.com