11.11.2019

Сдружение за валдорфска детска градина и училище – Стара Загора

СНЦ „Сдружение за валдорфска детска градина и училище – Стара Загора“ поставя началото си през 2012 г. като инициатива на родители, вярващи, че валдорфската педагогика е вдъхновяваща, работи в хармония с естествените потребности на детето и го подготвя за бъдещите предизвикателства, независимо дали са интелектуални, физически или емоционални.

Преминали през трудностите по намиране на подходящо помещение, в което децата да са близо до природата и да имат възможност да учат чрез директни преживявания, Сдружението смени няколко адреса – от къща на село в покрайнините на град Стара Загора, през централната част на града, където работи като детска школа „Изида“ – организираща занимания за деца и родители, а към момента се радваме на нашето ново прекрасно място в сградата на училището в с. Сърнево, намиращо се на 20 км от гр. Стара Загора.

В нашата работа се стремим да култивираме благоговението на детето и почитта му към природата, както чрез свързването му със сезонните ритми, така и чрез дейности като засяване и прибиране на реколтата, занаятчийска работа и творческа игра с играчки от естествени материали.

Ние вярваме, че образователната среда трябва да осигурява съзнателно и приобщаващо образование, осигуряващо възможност учениците да достигнат най-високия си потенциал. При нас ученето се случва чрез ръцете, сърцето и главата: чрез правене, усещане и разпознаване, вместо чрез интелектуално повторение и тестване на резултатите.

За връзка с нас:

Наталия Якимова – Дончева

Телефон: 0889 699058

Email: new_waldorf_sz@yahoo.com

Site: https://new-waldorf-sz.blogspot.com/