08.05.2020

Арт работилничка „Златни ръчички“

златни ръчички„Най-висшето ни усилие трябва да бъде в развиване на свободни човешки същества, които са способни да създават цел и насока на живота си.” Р. Щайнер.

Арт работилничка „Златни ръчички” съществува от 2011 г. В нея се сляха образованието и призванието ми. Това е сбъднатата ми мечта в развитие. Започнах със занимания с изкуство за възрастта 5-9 години, след това се появи лятна занималнятворилница и от почти две годинигрупа за игра.

Заниманията с изкуство са за деца между 5 и 10 години. Провеждат се на улица „Бели лилии” №24. Там разказвам на децата легенда или приказка,златни ръчички показвам им как се плете или тъче, как се шие и меси, как се рисува или извайват фигурки от глина, и идеи литват и кацат на рисунки, на апликации, превръщат се в кукли и в… много други творения, които са неизброими, както няма предел и не може да опише и детската фантазия.

Работата с деца ме вдъхновява. Обичам Българските традиции и обичаи, както и да ги предавам на децата по достъпен и запалващ начин. За да ги заобичат и те. Да не забравят корените си. Да помнят и уважават мястото, където са се родили и да се чувстват свързани с него. Защото тази памет е целебна и здравословна. Защото тя може да те върне към живота в труден момент.

Лятната занималня – творилница се провежда обикновено от 01.06 до 30.06. Заниманията най-често са на открито, а какъв по-добър учител от природата. Ставаме палеонтолози, ботаници, билкари, хлебари, археолози…златни ръчички

Децата развиват сетивата си, с които изучават света.

Групата за игри е последната ми сбъдната мечта. Тя е за деца от 2 до 5 г.

Всяко занимание включва комбинация от дидактичен игрови кръг с подвижни игри, игри с пръсти, приказка, разказана с кукли, свободно рисуване, разходка и свободна игра с играчки от естествени материали (дърво, коприна, вълна), лека закуска от чай и плод, и занаятие – работа с вълна, плат, восък, дървени елементи, сезонни дейнзлатни ръчичкиости.

Казвам се Дарина Янева – Вашева и творя с деца. Създавам мечти и ги сбъдвам. Създател съм на АРТ РАБОТИЛНИЧКА ”Златни ръчички”.

Телефон: 0888 139 869

Адрес: Варна, ул. “Райко Жинзифов”