12.11.2019

Частно средно училище „Проф. Николай Райнов“

ЧСУ „Проф. Н. Райнов”, предучилищна група и школа по изкуства за най-малките е основано от сдружение „Училище за нашите деца”, по късно преименувано на сдружение „ЧСУ „Проф. Н. Райнов”, с идеална цел, в обществена полза – инициатива от родители, учители и антропософи, които искат да разпространяват и развиват валдорфската педагогика в България и да предоставят обучение за деца от 3 до 18-годишна възраст.

През есента на 2011 г. училището стартира с две деца и един преподавател в наета класна стая, в единствената тогава валдорфска детска градина в София. Днес в училището, предучилищната група и школата по изкуства за най-малките, има над 100 деца и 30 преподаватели по различните предмети и изкуства.

От 2017 година, лицензът на училището е за средно образование – до 12 клас, като през учебната 2019/2020 година най-големите ученици се обучават в 10 клас. Дипломите, които децата получават са признати от МОН и българското законодателство. Училището е включено в мрежата на иновативните училища на България.

От 2016 г. училището има договор за лицензия със Съюза на Свободните Валдорфски Училища и официалното право да ползва имената „Валдорф“ и „Рудолф Щайнер“.

Валдорфското училище и школа по изкуства се управлява от общност от родители и учители, които заедно вземат решенията както за ежедневните дейности в училището, така и за бъдещото развитие на институцията. Училището е изцяло финансирано от таксите на родителите и дарения от социално отговорни организации.

За връзка с нас:

Телефон: 0894 377 903

Адрес: София, Горски Пътник № 44

Email: administration@waldorf.bg

Site: www.waldorf.bg